Prečo sú medzi nami vegetariani

Čo to vlastne znamená byť vegetarián? A prečo niektorí ľudia sú vegetariánmi? Tak presne to si povieme v dnešnom článku. A ak vás nejako inšpiruje alebo vás niečo nové naučí, budem za to iba rada. Na svete sú asi tri druhy ľudí: „mäsožravce“ – teda tí, ktorí jedia okrem normálnej bežnej stravy aj mäso a zaraďujú ho aspoň párkrát do týždňa či mesiaca do svojho jedálnička, potom máme práve spomínaných vegetariánov – tí jedia všetko, okrem mäsa a potom sú tu vegáni, ale to by bolo zložité vysvetľovanie.

s

Rozoberieme si podrobnejšie vegetariánov a prípadne nejaké vegetariánske recepty. Vegetariáni nejedí mäso preto, lebo majú súcit so zvieratami a jednoducho sú proti ich zabíjaniu. To ostatne asi väčšina ostatných taky, lenže tým, že nebudete jesť vy mäso, bohužiaľ zabíjanie ďalších zvierat nezastavíte. To by ich nesmela jesť celá planéta a to sa bohužiaľ len tak asi nestane. Poďme si tu rozpísať nejaké vegetariánske recepty https://meditaciaajoga.sk/category/vegetarianstvo/recepty/, ktoré môžu zachutnať aj vám. Ja ich doma varím skoro pravidelne.

Špagety

Špagety sú obľúbeným pokrmom a to nielen u nás v Českej republike, ale aj v iných krajinách. A idú urobiť aj bez mäsa napodiv. No ale možno by ste si povedali, že špagety sú práve u nás takým „obyčajnejším“ jedlom. Povedala by som, že to nie je práve pravda, aj špagety sú veľmi dobré a dajú sa pekne naservírovať a nazdobiť, takže ich určite uvarte niekedy na obed, je to super jedlo, ktorým sa napríklad zavďačíte aj návšteve.

¨s

Rizoto

Tradičným českým pokrmom je jednoznačne aj rizoto plné zeleniny a vitamínov. Hlavnou zložkou je samozrejme ryža, ktorá je dochutená a dosladená. Ja osobne rizoto nemám určite ako najobľúbenejšie jedlo, ale občas si to tiež dám. Výhoda rizota je tá, že je rýchlo nachystaná a tak vám ani jeho príprava nezaberie veľké množstvo vášho drahocenného času a to je super.